O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε ότι ο ρατσισμός που επέδειξε η Αστυνομία στο Φέργκιουσον, δεν αποτελεί «μεμονωμένο περιστατικό».

«Δεν πιστεύω ότι αυτό αποτελεί ένα τυπικό δείγμα του τι συμβαίνει στη χώρα, πάντως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Sirius XM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε με αυτή τη φράση σε μια ερώτηση σχετικά με την έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη με θέμα τις πρακτικές ρατσισμού και διακρίσεων της αστυνομίας στο Φέργκιουσον.

Η μικρή πόλη έγινε «θέατρο» διαδηλώσεων και ταραχών, αφότου ένας νεαρός Αφροαμερικανός, ο Μάικλ Μπράουν, έχασε την ζωή του από πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, τον Αύγουστο του 2014.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων και της Αστυνομίας δεν υφίσταται πλέον», προσέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν πρόσωπα ή υπηρεσίες ολόκληρες που δεν έχουν εκπαιδευτεί ή ευαισθητοποιηθεί στο γεγονός ότι πρέπει να προστατεύουν και να υπηρετούν όλους τους πολίτες, όχι μόνο ορισμένους», υπογράμμισε ο Ομπάμα επικαλούμενος το απόφθεγμα της αμερικανικής αστυνομίας «Προστατεύουμε και Υπηρετούμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης