H κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας στην ανατολική Ουκρανία έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς και οι δύο πλευρές που εμπλέκονται στην κρίση επιμένουν να θέτουν σε κίνδυνο πολίτες με το να αναπτύσσουν στρατιωτικές δυνάμεις σε κατοικημένες περιοχές, προειδοποίησε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην ανατολική Ουκρανία, Ελβετός Αλεξάντερ Χουγκ, έκανε τις σχετικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με επίκεντρο την κλιμάκωση της βίας στο ανατολικά τμήμα της Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα αναφέρω ενώπιόν σας μία σημαντική επιδείνωση της κατάστασης στο πεδίο της ασφάλειας στην ανατολική Ουκρανία», είπε ο κ. Χουγκ στα 15 κράτη – μέλη του Συμβουλίου.

«Τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν εντός και περιμετρικά της πόλης Μαργίνκα συνιστούν μια νέα, ανησυχητική εξέλιξη στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία» τόνισε. «Οι άμαχοι συνεχίζουν να πληρώνουν ένα απαράδεκτο τίμημα σε αυτήν την κρίση».

«Σκοτώνονται και τραυματίζονται, καθώς και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εγκαθιστούν στρατιωτικές θέσεις εντός και περιμετρικά των υποδομών του άμαχου πληθυσμού. Οι περιουσίες τους και οι πόροι διαβίωσής τους έχουν καταστραφεί», κατέληξε ο κ. Χουγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης