Ο Ζιπέ στηρίζει τον Φιγιόν: «Ακόμη και ως επιβάτης δεν εγκαταλείπω το πλοίο»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, 11:23
Ο Ζιπέ στηρίζει τον Φιγιόν: «Ακόμη και ως επιβάτης δεν εγκαταλείπω το πλοίο»
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν για την προεδρία και θα είναι ένας από τους επίσημους χρηματοδότες του, λίγες μόλις μέρες αφότου απέρριψε τον συντηρητικό σύντροφό του σε ομιλία του.

«Ακόμη και ως επιβάτης δεν εγκαταλείπω το πλοίο στη διάρκεια της καταιγίδας» έγραψε ο Ζιπέ στον λογαριασμό του στο Twitter.



Ο Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε από τον Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές των κεντροδεξιών τον Νοέμβριο, εθεωρείτο από πολλούς συντηρητικούς ως μια πιθανή εναλλακτική λύση από τότε που ο 63χρονος Φιγιόν ενεπλάκη σε πολιτικό σκάνδαλο.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Ζιπέ καταφέρθηκε εναντίον του Φιγιόν με εξαιρετικά σκληρά λόγια, λέγοντας ότι θυσίασε το ισχυρό προβάδισμα των Ρεπουμπλικανών στις δημοσκοπήσεις και χαρακτηρίζοντάς τον πεισματάρη.

Οι υποψήφιοι χρειάζονται τουλάχιστον 500 επίσημους χορηγούς για να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και του Μαΐου. Ο Φιγιόν έχει ήδη περισσότερους από 1.000, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συνταγματικού συμβουλίου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, 12:40