Καλά νέα για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την προσπάθειά του να είναι ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος φέρνουν δύο δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αμερικανικές Πολιτείες όπου και θα διεξαχθούν οι πρώτες προκριματικές εκλογές για την επιλογή του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι δύο δημοσκοπήσεις στην Αϊόβα και στο Νιου Χάμσαϊρ δείχνουν ότι ο Μπάιντεν βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Monmouth μεταξύ όσων είναι πιθανό να λάβουν μέρος στην προκριματική διαδικασία έδωσε στον Μπάιντεν ποσοστό 24% επί του συνόλου των ψήφων, με τον ίδιο να προηγείται κατά έξι μονάδες από τον Μπέρνι Σάντερς.

Οι προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα θα πραγματοποιηθούν στις 3 Φεβρουαρίου.

Σήμερα έξι από τους 12 υποψηφίους για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών θα λάβουν μέρος σε μία δημόσια συζήτηση στην ίδια Πολιτεία, στο Ντε Μόιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο Νιου Χάμσαϊρ από το πανεπιστήμιο Franklin Pierce έδωσε ποσοστό 26% στον Μπάιντεν, έναντι 22% στον Μπέρνι Σάντερς.

Οι προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσαϊρ θα πραγματοποιηθούν στις 11 Φεβρουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης