Μία περίεργη ιστορία αγάπης και ένα άγνωστο μέχρι στιγμής στοιχείο στον φάκελο του Αμεντί Κουλιμπαλί, του τζιχαντιστή που σκότωσε μία αστυνομικό και τέσσερις εβραίους στο εβραϊκό παντοπωλείο, βλέπει το φως της δημοσιότητας έναν μήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Canard enchaîné», της μεγαλύτερης γαλλικής σατιρικής εφημερίδας, άνθρωπος από το στενό κύκλο του Κουλιμπαλί είχε δεσμό με μία χωροφύλακα. Ο ύποπτος, τον οποίο τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ονομάζουν Αμάρ, φέρεται πως είχε συναντηθεί με τον Κουλιμπαλί μερικές ώρες πριν από την επίθεση στο εβραϊκό παντοπωλείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εις βάρος του Αμάρ υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών. Στο στόχαστρο των γαλλικών Αρχών τέθηκε αφότου αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες των συνεργών του Κουλιμπαλί. Συνελήφθη στις 23 Ιανουαρίου.

Το πιο ανησυχητικό ωστόσο που ανακάλυψαν οι γαλλικές αστυνομικές Αρχές είναι ότι η σύντροφος τού Αμάρ, εκτός από χωροφύλακας, συμμετέχει επίσης στη συλλογή μυστικών πληροφοριών στη μονάδα της, στο Ροσνί σου Μπουά, στο Ανατολικό Παρίσι.

Η γαλλίδα χωροφύλακας – «Εμανουέλ», την ονομάζει η γαλλική εφημερίδα – εικάζεται ότι ασπάστηκε το Ισλάμ πριν από δύο χρόνια, ενώ εκτός υπηρεσίας κυκλοφορεί με μαντίλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, «δεν υπήρχαν ενδείξεις περί ριζοσπαστικοποίησης» της Εμανουέλ. Ανώτατοι αξιωματούχοι ωστόσο, γνωρίζοντας «τους κινδύνους στρατολόγησης» από ισλαμιστές, παρακολουθούσαν στενά τις κινήσεις της. Ασαφές παραμένει εάν γνώριζαν τη σχέση της με τον Αμάρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης