Αύξηση της χρηματοδότησης της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος (NASA) κατά επιπλέον 1,6 δισ. δολάρια, με σκοπό οι ΗΠΑ να ξαναστείλουν αστροναύτες στη Σελήνη έως το 2024, ζήτησε τη Δευτέρα από το Κογκρέσο η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το αίτημα για την αύξηση της χρηματοδότησης, που ανακοινώθηκε από τον Τραμπ μέσω Twitter, καταγράφεται σχεδόν δύο μήνες μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου Μάικ Πενς πως η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να συντομευθεί κατά τέσσερα χρόνια το χρονοδιάγραμμα της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος προκειμένου αστροναύτες να εξερευνήσουν την επιφάνεια του φεγγαριού για πρώτη φορά από το 1972.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επιπλέον κονδύλι το οποίο ζητεί η κυβέρνηση Τραμπ θα αυξήσει τις δαπάνες της NASA το οικονομικό έτος 2020 στα 22,6 δισ. δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος της νέας χρηματοδότησης προορίζεται για την έρευνα και την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος προσσελήνωσης, σύμφωνα με μια περίληψη του αναθεωρημένου προϋπολογισμού της που δημοσιοποίησε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος.

«Επί των ημερών της κυβέρνησής μου, αποκαθιστούμε το μεγαλείο της NASA και θα πάμε πίσω στη Σελήνη και μετά στον Άρη» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Αναθεωρώ τον προϋπολογισμό μου ώστε να συμπεριλάβει άλλα 1,6 δισ. δολάρια προκειμένου να επιστρέψουμε στο διάστημα όντας οι κορυφαίοι» πρόσθεσε.

Ωστόσο, αρκετοί εκφράζουν αμφιβολίες για το εάν το Κογκρέσο θα συναινέσει, αλλά και για το πόσο ρεαλιστικό είναι το χρονοδιάγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης