Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στον Λευκό Οίκο όπου υποβάλλεται σε θεραπεία για τον COVID-19, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν πιστεύει ότι είναι μεταδοτικός και αισθάνεται αρκετά καλά για να συνεχίσει τις εκστρατείες καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τις πιθανότητές του για επανεκλογή.

«Επέστρεψα γιατί είμαι ένα τέλειο φυσικό δείγμα» ανθρώπου, δήλωσε ο Τραμπ στη Μαρία Μπαρτιρόμο του δικτύου Fox Business, αφού αποκαλύφθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.«Δεν νομίζω ότι μεταδίδω [τον ιό] καθόλου», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν της βεβαιότητας ότι δεν είναι μεταδοτικός, ο Τραμπ θεωρεί ότι αισθάνεται αρκετά καλά για να επαναλάβει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

«Νομίζω ότι είμαι καλύτερα… σε σημείο που θα ήθελα να κάνω μια πολιτική συγκέντρωση απόψε. Ήθελα να κάνω μία χθες το βράδυ», είπε ο Τραμπ. «Νιώθω τέλεια».

Ο ισχυρισμός του Τραμπ ότι δεν είναι πλέον μεταδοτικός δεν έχει ακόμη υποστηριχθεί με αποδείξεις από τους γιατρούς του. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να πει πότε υποβλήθηκε ο πρόεδρος στο τελευταίο αρνητικό τεστ για τον ιό και, ως εκ τούτου, δεν είναι σαφές πόσο καιρό ήταν θετικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αισθάνομαι καλά, πολύ καλά», είπε ο Τραμπ, ο οποίος πέρασε τρεις νύχτες σε θεραπεία σε στρατιωτικό νοσοκομείο έξω από την Ουάσιγκτον μέχρι να πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι είχε σταματήσει να παίρνει τα «περισσότερα φάρκαμα» για τον ιό, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί στεροειδή.

Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να υποβαθμίζει τους κινδύνους της Covid-19 και έχει λογοκριθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παραπληροφόρηση.

«Πιστεύω ότι ήταν ευλογία Θεού που το κόλλησα. Ήταν κρυφή ευλογία» , δηλώνει σε video που ανάρτησε στο Twitter προσθέτοντας ότι η χρήση του πειραματικού σκευάσματος της Regeneron Pharmaceuticals Inc του επέτρεψε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι πόσο αποτελεσματικό είναι.

Τόσο που υποσχέθηκε να το διαθέσει δωρεάν στις ΗΠΑ. Αλλά δεν διευκρίνισε πώς θα το κάνει αυτό και ποιος θα πληρώσει το κόστος.

Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ βρίσκεται στα 44.000.

Πηγές: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης