Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον νικητή των προεδρικών εκλογών στο Μεξικό, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ για την ασφάλεια των συνόρων και πιστεύει ότι η νέα μεξικανική ηγεσία θα βοηθήσει τη χώρα του στο ζήτημα αυτό.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ο Τραμπ είπε ότι συζήτησε επίσης με τον Ομπραδόρ το ζήτημα της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου (NAFTA) αλλά και την πιθανότητα της συναψης μιας ξεχωριστής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ του Μεξικού και των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτήρισε «καλή» τη συζήτηση και προέβλεψε ότι η μελλοντική σχέση τους θα είναι «πολύ καλή». «Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να μας βοηθήσει» στο ζήτημα των συνόρων, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον «εμπορικό πόλεμο» με την Ευρώπη, ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόκειται να συναντηθούν σύντομα με Ευρωπαίους ομολόγους τους για να συζητήσουν το θέμα των δασμών. Συμπλήρωσε ότι οι Ευρωπαίοι «θέλουν να δουν αν μπορούν να επιλύσουν» το πρόβλημα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης