Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα απογοήτευση για το ότι δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα οι πρωτοβουλίες της Κίνας για τη διευθέτηση της κρίσης που προκαλούν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας, ευχαριστώντας μολαταύτα το Πεκίνο για τις προσπάθειες που καταβάλλει, σε μια ανάρτησή του στο Twitter που προκάλεσε σύγχυση σε πολλούς πολιτικούς παρατηρητές.

«Παρότι εκτιμώ πολύ τις προσπάθειες του προέδρου Σι και της Κίνας για να βοηθήσουν όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Τουλάχιστον ξέρω ότι η Κίνα προσπάθησε!», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς να δώσει καμιά άλλη διευκρίνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το μήνυμα του ρεπουμπλικάνου αναρτήθηκε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Αμερικανού φοιτητή Ότο Ουορμπίερ, ο οποίος μεταφέρθηκε στην πατρίδα του σε κώμα έπειτα από την κράτησή του για έναν χρόνο και πλέον στη Βόρεια Κορέα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημειώνεται πως έχει καλέσει επανειλημμένα το Πεκίνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από πέντε μήνες να αξιοποιήσει την επιρροή του στον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για να τον πείσει να διακόψει τα προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ για την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης