Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπονόησε σήμερα ότι ο Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά το ενδεχόμενο συμπαιγνίας μεταξύ του πολιτικού περιβάλλοντος του μεγιστάνα και της Ρωσίας, διαρρέει έγγραφα στον Τύπο, επαναλαμβάνοντας την αγανάκτησή του για τη διάρκεια της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα.

«Δεν υπάρχει σκευωρία με τη Ρωσία (εκτός από εκείνη των Δημοκρατικών). Πότε θα λήξει αυτό το δαπανηρό κυνήγι μαγισσών;» ήταν το tweet που ανήρτησε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν διερωτήθηκε: «Ο ειδικός εισαγγελέας/το υπουργείο Δικαιοσύνης διαρρέουν στα ΜΜΕ των ψευδών ειδήσεων τις επιστολές των δικηγόρων μου; Μήπως θα έπρεπε να διεξαχθεί έρευνα για τη διαφθορά των Δημοκρατικών;».
Οι New York Times δημοσίευσαν σήμερα μια εμπιστευτική επιστολή 20 σελίδων που εστάλη από την ομάδα των δικηγόρων του Αμερικανού προέδρου στον Ρόμπερτ Μιούλερ τον περασμένο Ιανουάριο, όπως επίσης και μια άλλη που εστάλη τον Ιούνιο του 2017.

Σε αυτές τις επιστολές, οι συνήγοροι του προέδρου διατυπώνουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να καταθέσει στους ερευνητές, υπογραμμίζοντας ότι «στο πολιτικό μας σύστημα, ο πρόεδρος δεν μπορεί να είναι διαθέσιμος για να τον ανακρίνουν».

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να κατηγορηθεί για παρακώλυση της Δικαιοσύνης, διότι το Σύνταγμα του αναγνωρίζει την εξουσία να τερματίσει την έρευνα υπό το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης