Με τον εντυπωσιακό αυτό τίτλο σε άρθρο του στην «Pravda» και το «Information Clearing House» ο Paul Craig Roberts (πρώην βοηθός υπουργός Οικονομικών επί Ρήγκαν και αρθρογράφος σε οικονομικές εφημερίδες), υποστηρίζει πως «οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές έχουν ιστορική σημασία, επειδή οι αμερικάνοι κατόρθωσαν να νικήσουν τους ολιγάρχες».

«Η Χίλαρι Κλίντον, πράκτορας της ολιγαρχίας, ηττήθηκε παρά τη λυσώδη εκστρατεία των Μέσων εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό δείχνει ότι τόσο το πολιτικό κατεστημένο και των δύο πολιτικών κομμάτων και τα Μέσα, δεν διαθέτουν πλέον αξιοπιστία στον αμερικάνικο λαό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απομένει να δούμε αν ο Τραμπ θα επιλέξει και διορίσει κυβέρνηση που θα υπηρετήσει τον ίδιο και τους στόχους του για να αποκαταστήσει δουλειές στις ΗΠΑ και να εγκαθιδρύσει φιλικές με αμοιβαίο σεβασμό σχέσεις με τη Ρωσία, την Κίνα, τη Συρία και το Ιράν.

Απομένει να δούμε πως η ολιγαρχία θα αντιδράσει στη νίκη του Τραμπ. Η Wall Street με τον πράκτορά της την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Federal Reserve, είναι σε θέση να προκαλέσουν οικονομική κρίση ώστε να αναγκάσουν τον Τραμπ να βρίσκεται σε αμυντική θέση. Οι επικίνδυνοι πράκτορες της CIA και του Πενταγώνου μπορούν ν απροκαλέσουν προβοκατόρικη επίθεση ώστε να διαταράξουν τις σχέσεις με την Ρωσία.

Θα είναι λάθος του Τραμπ αν διατηρήσει τους νεοσυντηρητικούς στην κυβέρνησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Τραμπ υπάρχει μια ελάχιστη ελπίδα. Εκτός αν διαταραχθεί από λάθος κρίση και τα εμπόδια που θα του βάλουν στο δρόμο του. Θα πρέπει να περιμένουμε να τερματισθεί η ενορχηστρωμένη διαμάχη με τη Ρωσία, να απομακρύνει τους αμερικανικούς πυραύλους από τα ρωσικά σύνορα, στην Πολωνία και Ρουμανία, να τερματίσει την διαμάχη στην Ουκρανία, και να σταματήσει την προσπάθεια της Ουάσιγκτον για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης.

Ωστόσο γι ανα επιτευχθούν όλα αυτά, θα πρέπει να ηττηθεί κατά κράτος η ολιγαρχία. Μπορεί ο Τραμπ να νίκησε την Χίλαρι, αλλά η ολιγαρχία εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή.

Ο Τραμπ έχει πει ακόμη πως δεν βλέπει τους λόγους ύπαρξης του ΝΑΤΟ, 25 χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Αν επιμείνει στην άποψή του αυτό θα σημάνει μεγάλη πολιτική αλλαγή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Η εχθρότητα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία θα πρέπει να τερματισθεί.

Δεν γνωρίζουμε ποιους θα επιλέξει ο Τραμπνα υπηρετήσουν στην κυβέρνησή του. Είναι πιθανό να μην είναι σε θέση να γνωρίζει τα διαφορετικά ενδεχόμενα και τις θέσεις τους σε ποικίλα θέματα. Όλα βασίζονται σε αυτούς που τον συμβουλεύουν και τι ακριβώς συμβουλές του δίνουν. Μόλις δούμε την κυβέρνησή του θα γνωρίζουμε αν μπορεί να μας δώσει ελπίδες για τις αλλαγές που του δίνεται η ευκαιρία να κάνει.

Αν ο Τραμπ επιτύχει στην πραγματικότητα να μειώσει την εξουσία και τον προϋπολογισμό στο πολύπλοκο στρατιωτικό κατεστημένο και της «ασφάλειας» και αναγκάσει την Wall Street να δίνει λόγο, τότε θα μπορούσε να δολοφονηθεί».

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης