Στο πρώην «δεξί του χέρι» στον Λευκό Οίκο, τον Στιβ Μπάνον, απένειμε χάρη ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες προτού αποχωρήσει από τη θέση του.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters, ο πρώην βοηθός του Τραμπ ήταν από εκείνους που ευνοήθηκαν από τις χάρες και τις τροποποιήσεις ποινών της τελευταίας στιγμής, τις οποίες είθισται να απονέμει ο εκάστοτε απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ απένειμε επίσης χάρη στους ράπερ Λιλ Γουέιν και Κόντακ Μπλακ, που αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο οι οποίες σχετίζονταν με όπλα, αλλά και στον πρώην δήμαρχο του Ντιτρόιτ, Κουάμε Κιλπάτρικ, ο οποίος εξέτιε ποινή 28 ετών έχοντας βρεθεί ένοχος για διαφθορά.

Εις βάρος του Μπάνον, που υπήρξε καίριος σύμβουλος του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, ασκήθηκε δίωξη την περασμένη χρονιά για εξαπάτηση υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου, στο πλαίσιο συγκέντρωσης πόρων από ιδιώτες για την ανέγερση του περιβόητου τείχους του Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό. Ο Στιβ Μπάνον έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες.

Ο Μπάνον μπορεί ακόμη να διωχθεί σε πολιτειακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη, όπου η προεδρική χάρη δεν έχει ισχύ, δήλωσε στο πρακτορείο ο Ντάνιελ Ρ. Αλόνσο, πρώην εισαγγελέας που πλέον εργάζεται στη δικηγορική φίρμα Buckley. Όπως τόνισε, η εισαγγελία του Μανχάταν ασκεί συχνά δίωξη για παρόμοιες υποθέσεις απάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 38χρονος Λιλ Γουέιν, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Ντουέιν Μάικλ Κάρτερ Τζούνιορ, δήλωσε ένοχος σε ομοσπονδιακό δικαστήριο τον Δεκέμβρη για παράνομη κατοχή όπλου και αντιμετωπίζει φυλάκιση 10 ετών. Ο ράπερ με την εκκεντρική εμφάνιση έχει εκφράσει στο παρελθόν υποστήριξη για τις μεταρρυθμίσεις που ήθελε να εισαγάγει ο Τραμπ στη δικαιοσύνη και το σύστημα των φυλακών.

Ο 23χρονος Κόντακ Μπλακ, γεννηθείς με το όνομα Μπιλ Κέιχαν Κάπρι, βρίσκεται σε ομοσπονδιακή φυλακή γιατί έκανε ψευδή δήλωση προκειμένου να προμηθευτεί όπλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης