Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 417 Κούρδους μαχητές από τα τέλη Αυγούστου μέχρι σήμερα, συμβάλλοντας να αποτραπούν σχέδια επιθέσεων των μαχητών πριν από την έλευση του χειμώνα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο στρατός.

Η ανακοίνωση γίνεται μία ημέρα μετά την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού από Κούρδους μαχητές σε σημείο ελέγχου του στρατού στην επαρχία Χακάρι (σ.σ.: μια περιοχή που συνορεύει με το Ιράν και το Ιράκ και στην οποία μαίνεται η σύγκρουση του στρατού με αντάρτες του PKK), από την οποία έχασαν τη ζωή του 15 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο στρατός ανέφερε πως τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων του PKK στην περιοχή Ζαπ του βορείου Ιράκ το μεσημέρι της Κυριακής, μετά την είδηση για την έκρηξη του παγιδευμένου φορτηγού, καταστρέφοντας θέσεις όπλων και καταφύγια του PKK.

Το σύνολο των επιχειρήσεων περιόρισε την ικανότητα του PKK να εξαπολύει επιθέσεις, αναγκάζοντας τους μαχητές να επικεντρωθούν στη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και βομβιστών αυτοκτονίας, ανέφερε ο στρατός.

«Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα έως την εξουδετέρωση και του τελευταίου τρομοκράτη» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 29 Αυγούστου, 417 μαχητές του PKK έχουν σκοτωθεί, 41 έχουν παραδοθεί και 18 έχουν συλληφθεί στη διάρκεια μιας εκστρατείας, την οποία ο στρατός χαρακτήρισε ως «την πιο αποτελεσματική και περιεκτική των τελευταίων χρόνων».

Ο στρατός ανέφερε πως 88 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και 152 τραυματίστηκαν στη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης