Η πολυαναμενόμενη ταινία «The Theory of Everything», που διηγείται τη ζωή του πασίγνωστου επιστήμονα Stephen Hawking, βρίσκεται, ήδη πριν από την επίσημη πρεμιέρα της, στην κορυφή των προβλέψεων για τα βραβεία Όσκαρ, τόσο από πλευράς σκηνοθεσίας και σεναρίου, όσο και υποκριτικής.

Η ταινία διηγείται την ζωή του διάσημου φυσικού, όταν έκανε το Διδακτορικό του και αργότερα την πρωτοποριακή και άκρως σημαντική συμβολή του στον τομέα της Φυσικής, παράλληλα με το ξέσπασμα της Νόσου του Κινητικού Νευρώνα, ενώ επικεντρώνεται στη σχέση του με την πρώτη του σύζυγο, Jane Wilde. Το σενάριο είναι βασισμένο στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Wilde, με τίτλο «Travelling to Infinity: My Life with Steven».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώην ζευγάρι βρέθηκε χθες στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο, δείχνοντας πιο δεμένοι από ποτέ μετά τον χωρισμό τους, το 1995. Και οι δυο τους δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από τον τρόπο με τον οποίο τούς υποδύθηκαν οι πρωταγωνιστές Eddie Redmayne και Felicity Jones. Ο Hawking σχολίασε, χαρακτηριστικά, ότι κατά την διάρκεια της ταινίας, πολλές φορές ξεχνιόταν και νόμιζε ότι έβλεπε τον εαυτό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομοιότητα των ηθοποιών με τους πραγματικούς ήρωες είναι, πράγματι, εντυπωσιακή. Χαρακτηριστικά, παρακάτω απεικονίζεται, αρχικά, η αυθεντική φωτογραφία του γάμου του Hawking με την Wilde, και στην συνέχεια η απεικόνισή του στην ταινία.

Η πολυσυζητημένη ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες της χώρας μας τον Ιανουάριο του 2015.

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης