Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του, μετά από μάχες ημερών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, έσπασαν την πολιορκία του κυβερνητικού θύλακα στη Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική Συρία. Οι τζιχαντιστές είχαν εγκλωβίσει για περισσότερο από δύο χρόνια την κυβερνητική φρουρά και τους κατοίκους της περιοχής.

Σημειωτέον ότι η Ντέιρ Εζόρ και η πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία της – που είναι η τελευταία στη Συρία που βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών – είναι κομβικής σημασίας για τους αντιμαχόμενους και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τον πόλεμο, καθώς λογικά θα αναγκάσει το Ισλαμικό Κράτος να αποσυρθεί από τη Συρία, τρία χρόνια μετά την εγκαθίδρυσή του εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι μονάδες του αραβικού συριακού στρατού (…) έσπασαν την πολιορκία που η τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ επέβαλλε στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, καθώς ενώθηκαν με τους πολιορκημένους στρατιώτες στη βάση της ταξιαρχίας 137, δυτικά της πόλης», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η είδηση επιβεβαιώνεται επίσης από την κρατική τηλεόραση και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία και αναφέρει ότι οι συριακές δυνάμεις ενώθηκαν με τα κυβερνητικά στρατεύματα που τελούσαν υπό πολιορκία.

Οι τζιχαντιστές, που βρίσκονται στην περιοχή από το 2015, συνεχίζουν να πολιορκούν το δεύτερο κυβερνητικό θύλακα στη νότια περιφέρεια της πόλης Ντέιρ Εζό, ο οποίος περιλαμβάνει ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο και τρεις συνοικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή οι εξτρεμιστές έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά και βορειότερα, έχοντας ήδη χάσει περισσότερο από το μισό της Ράκα, όπου δέχονται επιθέσεις από αραβοκουρδικές δυνάμεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης