Ο συντονισμός των πολιτικών για την αντιμετώπιση των πρόσφατων αναταραχών σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων προς συζήτηση στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας της ομάδας των G20, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Στρατηγικής και Οικονομικών της Νότιας Κορέας.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών της ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη θα συναντηθούν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το διήμερο 22 και 23 Φεβρουάριου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται τα θέματα της τιμής των ομολόγων, η νομισματική πολιτική, τα χρηματιστήρια στις αναπτυσσόμενες χώρες που έχουν υποστεί απώλειες τους τελευταίους μήνες, καθώς επίσης το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της αμερικανικής Federal Reserve και οι διεθνείς ανησυχίες για τη ραγδαία επιβράδυνση στην οικονομία της Κίνα που τρομάζει τους επενδυτές.

Το υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Κορέας ανέφερε επίσης ότι η ομάδα των G20 θα συζητήσει τον τρόπο, πώς θα προχωρήσει το θέμα με τις μεταρρυθμίσεις των ποσοστώσεων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά την απόρριψη από το αμερικανικό Κογκρέσο του νομοσχεδίου δαπανών.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης