Kλείδωσε» το προεκλογικό σκηνικό στην Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν ανακοίνωσε εκλογές στις 14 Μαΐου, ενώ η ενωμένη αντιπολίτευση ανακοίνωσε επίσημα τον κοινό υποψήφιο, τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, κατόπιν σχετικών πιέσεων, οι δύο πλευρές της αντιπολίτευσης βρήκαν την χρυσή τομή, προχωρώντας σε έναν συμβιβασμό. Η Ακσενέρ επέστρεψε στην συμμαχία των «6» αποδεχόμενη ως επικεφαλής τον Κιλιτσντάρογλου, ενώ αργότερα θα αναλάβουν ισχυροί αντιπρόεδροι οι δύο δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης, Ιμάμογλου και της Αγκυρας, Γιαβάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, από σήμερα ο Ερντογάν έχει να αντιμετωπίσει και τον Κιλιτσντάρογλου ως ηγέτη της ενωμένης αντιπολίτευσης, αλλά και τους δύο δημάρχους, που είναι πολύ δημοφιλείς στο τουρκικό εκλογικό σώμα, που θα εμφανίζονται στο πλευρό του Κιλιτσντάρογλου.

Πάντως, την ώρα της ανακοίνωσης του Κιλιτσντάρογλου έλειπαν τα χαμόγελα από τα πρόσωπα των ηγετών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του κόμματος Ευδαιμονίας, Τεμέλ Καραμολάογλου είπε κάνοντας την ανακοίνωση: «Θεωρώ καθήκον μας την ανακοίνωση τους αποτελέσματος των συναντήσεων μας και των συσκέψεων μας. Ο κύριος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα είναι ο υποψήφιος μας για την προεδρία! Του εύχομαι καλή επιτυχία. Ελπίζω μετά τις εκλογές να του ευχηθώ και πάλι καλή επιτυχία. Θα δούμε όμορφες ημέρες, θα είναι ηλιόλουστες. Ζητω η ελευθερία. Θα έρθουν οι όμορφες ημέρες, θα είναι ηλιόλουστες, ελεύθερες, όμορφες».

Ο αντίπαλος του Ερντογάν, Κιλιτσντάρογλου, υποσχέθηκε «αλλαγή» με τον Ιμάμογλου και τον Γιαβάς στο πλευρό του ως μελλοντικοί αντιπρόεδροι.

 

Ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Μαζί με τους δυο αξιότιμους φίλους μου ,με τον κύριο Εκρέμ Ιμάμογλου και τον κύριο Μανσούρ Γιαβάς ξεκινήσαμε μια πορεία. Ο δρόμος μας ας είναι φωτεινός. Θέλουμε να ζήσουμε σε ηρεμία, θέλουμε να ζήσουμε όλοι μαζί. Σήμερα βρίσκομαι όχι μόνο ως υποψήφιος, αλλά και ως εκπρόσωπος της αλλαγής! Ενωμένοι θα νικήσουμε. Ενωμένοι θα νικήσουμε! Σας είχα πει πως θα ξεκινήσουμε… Αγαπημένε μου λαέ με το καλό. Ξεκινάμε!».

Σύμφωνα με όσα είπε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, η είδηση της επιστροφής της Ακσενέρ στην ενωμένη αντιπολίτευση έφερε άνοδο 3,5 μονάδων στο χρηματιστήριο και πτώση των CDS της Τουρκίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης