Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ότι ελπίζει πως οι διαδηλώσεις στο Ιράν θα τελειώσουν σε μερικές ημέρες, δήλωσαν σήμερα πηγές στο γραφείο του Ερντογάν.

Κατά την ίδια τηλεφωνική επικοινωνία ο Ερντογάν χαρακτήρισε αρμόζουσα την στάση του Ροχανί, ο οποίος είπε ότι οι διαδηλωτές δεν θα πρέπει να παραβιάζουν τον νόμο κατά την άσκηση του δικαιώματός τους για την πραγματοποίηση ειρηνικών διαδηλώσεων, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλέστηκε το CNN Turk, ο Τσαβούσογλου τόνισε επίσης ότι η Τουρκία τάσσεται κατά των ξένων παρεμβάσεων στο Ιράν.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε εξάλλου ότι η Τουρκία δεν έδωσε διαβεβαιώσεις στις ΗΠΑ για την επίλυση της διένεξης που διήρκεσε μήνες και οδήγησε τις δύο χώρες στην αναστολή των υπηρεσιών τους για την χορήγηση θεωρήσεων εισόδου (βίζα), σύμφωνα με το CNN Turk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ειδησεογραφικό δίκτυο μετέδωσε επίσης ότι ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ το Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης