Ο γνωστός Ρώσος σκηνοθέτης Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ, των ταινιών «Επιστροφή», «Λεβιάθαν» και «Χωρίς αγάπη», μέσω βίντεο που ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, απευθύνει έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο να μελετήσει την υπόθεση του νεαρού ηθοποιού Πάβελ Ουστίνοφ και να παρέμβει.

«Απευθύνομαι συγκεκριμένα σε εσάς, επειδή μόνο εσείς φαίνεται ότι είσαστε σε θέση να διορθώσετε αυτή την στρέβλωση. Ως πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είσαστε ο εγγυητής της ζωής και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Αυτή τη στιγμή το ζήτημα αφορά την ζωή και την αξιοπρέπεια ενός πολίτη της χώρας μας, ενός νεαρού ανθρώπου που λέγεται Πάβελ Ουστίνοφ», λέει ο Ζβιάγκιντσεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ζητεί από τον Ρώσο πρόεδρο να δει το βίντεο με τη σύλληψη του Ουστίνοφ λέγοντας «και θα δείτε, όπως βλέπει όλη η κοινωνία που δεν αδιαφορεί, ότι αυτός ο νέος άνθρωπος δεν φταίει σε τίποτα»

Ο ίδιος ο Πάβελ Ουστίνοφ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 3,5 ετών με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε αστυνομικό, κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά, απευθύνθηκε στις Κοινωνικές Εποπτικές Επιτροπές (θεσμός που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων και καταγγέλλει τις παράτυπες συμπεριφορές και πράξεις των εισαγγελικών αρχών και αστυνομικών αρχών), καταγγέλλοντας ότι κακοποιήθηκε από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, με αποτέλεσμα να έχει πολλαπλά τραύματα. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο αρμόδιος γραμματέας της Κοινωνικής Εποπτικής Επιτροπής της πρωτεύουσας Ιβάν Μέλνικοφ, ο οποίος επεσήμανε ότι μεταβίβασε την καταγγελία του Ουστίνοφ στην αρμόδια επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στην υπόθεση του Ουστίνοφ, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο λαμβάνει υπ όψιν του την κοινωνική διάσταση που πήρε η υπόθεση Ουστίνοφ, αλλά ούτε ο πρόεδρος, ούτε η Διοίκηση του προέδρου μπορούν να επηρεάσουν το δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: TASS,Veodmosti, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης