Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες αναχώρησε από την Αργεντινή για τη Βενεζουέλα χθες Παρασκευή, επιβιβαζόμενος σε ένα αεροπλάνο της βενεζουελάνικης κυβέρνησης, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αργεντινής, Telam, την ημέρα που ο πολιτικός του διάδοχος Λουίς Άρσε, έγινε επίσημα ο νέος πρόεδρος της Βολιβίας.

Ο πρώην αρχηγός του κράτους (2006-2019), ο πρώτος αυτόχθονας που εξελέγη πρόεδρος της χώρας του, παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2019, υπό την πίεση του στρατού μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για εκλογική νοθεία, προτού καταφύγει αρχικά στο Μεξικό και κατόπιν στην Αργεντινή, όπου βρίσκεται από τον Δεκέμβριο του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροσκάφος με τον Μοράλες αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες Ezeiza στις 17:15 τοπική ώρα (23:15 ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή με προορισμό το Καράκας, ανέφερε το Telam.

Ο Μοράλες θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής την επόμενη Κυριακή, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Ο σοσιαλιστής Λουίς Άρσε, ο υποψήφιος του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS), του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Μοράλες, κέρδισε την περασμένη Κυριακή τις προεδρικές εκλογές στη Βολιβία από τον πρώτο γύρο, συγκεντρώνοντας πάνω από το 52% των ψήφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επομένη της θριαμβευτικής νίκης του Άρσε, ο Μοράλες, εμβληματική μορφή της λατινοαμερικάνικης αριστεράς, ανήγγειλε πως θα γυρίσει σύντομα στην πατρίδα του. «Αργά ή γρήγορα, θα επιστρέψουμε στη Βολιβία (…). Η μεγάλη επιθυμία μου είναι να γυρίσω στη Βολιβία, στον τόπο μου», είπε την Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μπουένος Άιρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης