«Επίθεση» στο πρόσωπο του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, λέγοντας ότι αμφιβάλλει για τη σταθερότητα των ΗΠΑ, όσο ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών βρίσκεται στην εξουσία.

Ο Μπρέναν υπηρέτησε στη CIA επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, είναι γνωστός για τις σφοδρές επικρίσεις του εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και πλέον τον κατηγορεί ότι διαφθείρει τους θεσμούς της χώρας. Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC επισημαίνοντας ότι «οι δημοκρατικές αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε αυτή η χώρα οδεύουν να διαβρωθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ακόμη ότι «…θα τη θεωρούσαμε μια πολύ διεφθαρμένη κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή κάτω από την επιβολή αυτού του ισχυρού προσώπου που μπόρεσε να διαφθείρει τους θεσμούς και τους νόμους της χώρας».

Η τοποθέτηση του Μπρέναν καταγράφηκε ενώ ο Τραμπ είναι αντιμέτωπος με έρευνα και πιθανή παραπομπή του διότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους την 25η Ιουλίου να δώσει εντολή να διενεργηθούν έρευνες ώστε να εκτεθεί ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, εκ των επικρατέστερων υποψηφίων για το χρίσμα του κόμματος της αντιπολίτευσης ώστε να αναμετρηθεί με τον μεγιστάνα το 2020.

Πέρυσι ο Τραμπ ακύρωσε την ισχύ της άδειας χειρισμού απορρήτων εγγράφων και την πρόσβαση σε αυτά που διέθετε ο Μπρέναν ως εκ της θητείας του στη διεύθυνση της υπηρεσίας πληροφοριών, χαρακτηρίζοντάς τον «τον χειρότερο διευθυντή της CIA στην ιστορία της χώρας μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης