Με δάκρυα στα μάτια ανέμενε να ακούσει την ποινή της 23χρονη από την Ινδία, η οποία βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της κλοπής ποσού… 20 ευρώ. Η κλοπή, την οποία η ίδια δεν παραδέχθηκε αλλά κρίθηκε ένοχη κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας, καταγγέλθηκε από τους εργοδότες της στους οποίους απασχολείτο ως οικιακή βοηθός και αυτοί ήταν ο πρώην αρχηγός Αστυνομίας Τάσος Παναγιώτου και η σύζυγός του.

Η τελευταία στη μαρτυρία της είχε υποστηρίξει ότι από το σπίτι χάνονταν μικροποσά και προκειμένου να ελέγξουν εάν οι υπόνοιες για κλοπή από την οικιακή τους βοηθό ήταν βάσιμες φωτοτύπησαν τρία χαρτονομίσματα των 20 ευρώ. Το ένα από τα χαρτονομίσματα διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι έλειπε και εν τέλει, σύμφωνα με τους παραπονούμενους, βρέθηκε κάτω από το στρώμα της 23χρονης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια μέχρι τη στιγμή της καταδίκης της δεν είχε αλλάξει απάντηση από μη παραδοχή σε παραδοχή, ενώ όταν στις 28.11.2017 είχε οδηγηθεί στο δικαστήριο για καταχώριση της υπόθεσης ο τότε συνήγορός της Δημήτρης Παυλίδης είχε υποστηρίξει ότι οι εργοδότες εξέφρασαν πρόθεση να αποσύρουν την καταγγελία εάν η κατηγορούμενη πλήρωνε η ίδια το εισιτήριό της και έφευγε από την Κύπρο. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό δεν έγινε αποδεκτό επειδή η πελάτισσά του δεν παραδεχόταν ενοχή.

Η 23χρονη αντιμετώπισε την κατηγορία της κλοπής από υπάλληλο και χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την καταδίκασε σε 200 ευρώ πρόστιμο. Κλήθηκε επίσης να πληρώσει τα έξοδα της διαδικασίας, που ανήλθαν στα 300 ευρώ, ποσό το οποίο στο σύνολό του θα πληρωθεί από την εγγύηση που είχε καταβάλει όταν αφηνόταν ελεύθερη με όρους. Επιβάλλοντας την ποινή το δικαστήριο χαρακτήρισε το αδίκημα σοβαρό, επειδή, όπως αναφέρθηκε, άπτεται της κατάχρησης της εμπιστοσύνης που πρέπει να έχουν μεταξύ τους ο υπάλληλος με τον εργοδότη.

Νωρίτερα η συνήγορος κ. Ακλαΐδου είχε περιγράψει την κατάσταση της κατηγορούμενης μετά την ποινική της δίωξη με τα μελανότερα χρώματα. Ανέφερε ότι έχει ήδη τιμωρηθεί αρκετά αφού από τον Νοέμβριο του 2017, που διεπράχθη το αδίκημα και έμεινε χωρίς εισόδημα, βασίζει τη στέγαση και τη σίτισή της στη φιλανθρωπία κάποιων φιλικών της προσώπων. Πρόσθεσε ότι ακόμα και συγγενικά της πρόσωπα στην Κύπρο της γύρισαν την πλάτη, ενώ επεσήμανε και τον κίνδυνο της απόρριψης από την οικογένειά της εάν υποχρεωθεί να επιστρέψει στην Ινδία λόγω της πράξης της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ζητούσαν κράτηση ή 5.000 ευρώ

Αλγεινή εντύπωση είχαν προκαλέσει και οι όροι που ζητήθηκαν για να αφεθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη όταν θα καταχωρείτο η υπόθεση. Συγκεκριμένα από τη δημόσια κατήγορο υπήρξε εισήγηση όπως καταβάλει ως εγγύηση το ποσό των 5.000 ευρώ, με τον τότε συνήγορό της να φέρει ένσταση και να υποδεικνύει ότι εκτός του ότι η 23χρονη δεν διέθετε αυτό το ποσό, ήταν και δυσανάλογο σε σχέση με την κατηγορία της κλοπής των 20 ευρώ.

Εισήγηση δική του ήταν ότι κατάλληλη εγγύηση θα ήταν τα 500 ευρώ σε μετρητά, με τη δημόσια κατήγορο να αντιπαραβάλλει ότι οι οδηγίες που είχε από τη Νομική Υπηρεσία ήταν να ζητήσει μέχρι και την κράτηση της 23χρονης έως τη δίκη.

Τελικά το δικαστήριο υιοθέτησε την εισήγηση του συνηγόρου και τη δέσμευσε με εγγύηση 500 ευρώ.

Πηγή: politis.com.cy

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης