Ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας με ετήσιο εισόδημα 700.000 δολαρίων προτού αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα τον Ιούλιο, λοιδορήθηκε χθες καθώς εξέφρασε παράπονα για το ύψος των αποδοχών που λαμβάνει για το δημόσιο αξίωμα που κατέχει.

Τα σχόλια του Κουτσίνσκι καταγράφηκαν σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Correo και έγιναν σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του προσπαθεί να συνέλθει από ένα σκάνδαλο διαφθοράς με εμπλεκόμενο έναν πρώην κυβερνητικό σύμβουλο, το οποίο προκάλεσε αιματηρές διαδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς μιλούσε ενώπιον στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης για έναν νόμο που θα αυξάνει τους μισθούς των τοπικών δημάρχων, ο 78χρονος Κουτσίνσκι αναφέρθηκε και στις δικές του αποδοχές λέγοντας: «Ο πρόεδρος της χώρας λαμβάνει τις μισές αποδοχές από αυτές ενός υπουργού. Υπάρχουν δύο υπουργοί εδώ. Αυτοί οι δύο έχουν τετραπλάσιες αποδοχές από τις δικές μου. Αυτό σας φαίνεται δίκαιο;»

Οι Περουβιανοί πολίτες κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χλευαστικά σχόλια, με μερικούς να αναφέρονται και στους τρεις εθελοντές πυροσβέστες που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς προσπαθούσαν να σώσουν ανθρώπους από πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στα προάστια της πρωτεύουσας Λίμα.

«Στο παρελθόν είχε δηλώσει πως το όνειρο του είναι γίνει πρόεδρος για να υπηρετήσει το Περού. Αμνησία;», τόνισε σε ανάρτηση του στο twitter ο χρήστης Ντος Σάντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι χρήστες άλλοι όμως υποστήριξαν ότι ο Κουτσίνσκι θα πρέπει να λαμβάνει μεγαλύτερες αποδοχές από τους υπουργούς του.

Ο πρόεδρος του Περού έχει μηνιαίο μισθό 15.600 σόλες (4.588 δολάρια), προ φόρων. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν μηνιαίες αποδοχές 30.000 σόλες.

Ο κατώτατος μισθός στην χώρα ανέρχεται σε 850 σόλες (250 δολάρια).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης