Ο πρόεδρος του Μεξικού κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, υιοθετώντας αυστηρότερη στάση απέναντι στην πανδημία.

«Πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας, πρέπει να διατηρήσουμε μια υγιή απόσταση», δηλώνει ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ σε 14λεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, προειδοποιώντας ότι το σύστημα υγείας ίσως να μην είναι σε θέση να διαχειριστεί μαζική αύξηση των κρουσμάτων, αν και το Μεξικό έχει μέχρι στιγμής καταγράψει πολύ λιγότερα περιστατικά σε σχέση με άλλες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας του Μεξικού ανακοίνωσαν χθες 717 κρούσματα του κορωνοϊού, σε σχέση με 585 μια ημέρα νωρίτερα. Η χώρα έχει ανακοινώσει 12 θανάτους έως τώρα. «Εάν δεν μείνουμε σπίτια μας ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να εκτοξευθεί και αυτό θα γεμίσει τα νοσοκομεία μας», δήλωσε.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λόπες Ομπραδόρ αναγνώρισε επίσης ότι ο οικονομικός αντίκτυπος από τον ιό θα είναι χειρότερος μακροπρόθεσμα εάν οι εταιρείες δεν στείλουν τους εργαζομένους στα σπίτια τους, με τον Μεξικανό πρόεδρο να αλλάζει τακτική ύστερα από προηγούμενη προειδοποίησή του ότι το κλείσιμο μιας επιχείρησης μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά σε σχέση με τον ιό.

«Το ξέρω ότι αυτό θα σημαίνει κόστος, αλλά θα μπορούσαμε να χάσουμε πολλά περισσότερα. Χωρίς πρόληψη, η οικονομία μπορεί να υποχωρήσει ακόμα περισσότερο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης