Ο πρόεδρος της Ονδούρας υπόσχεται δουλειά στους συμπατριώτες του από το «καραβάνι» μεταναστών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 15:46
Ο πρόεδρος της Ονδούρας υπόσχεται δουλειά στους συμπατριώτες του από το «καραβάνι» μεταναστών
Ο πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες υποσχέθηκε σήμερα δουλειά στους συμπατριώτες του που έφυγαν με το «καραβάνι» των μεταναστών προς τις ΗΠΑ αν επιστρέψουν στη χώρα.

Ο Ερνάντες περιέγραψε με λεπτομέρεια ένα σχέδιο ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων για «τη σίγουρη επιστροφή» των μεταναστών, οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα για να γλυτώσουν από τη βία και τη φτώχεια, το οποίο περιλαμβάνει επιδόματα, κατοικίες, γεωργικά προγράμματα, θέσεις εργασίας σε δημόσια εργοτάξια, πιστώσεις για μικροεπιχειρήσεις και χρηματοδότηση σπουδών.

«Αντιμετωπίζουμε μια ιστορική κατάσταση, η οποία απαιτεί να δράσουμε με υπευθυνότητα και υψηλό πατριωτικό αίσθημα, πρόκειται για ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έχοντας γύρω του υπουργούς και δημάρχους.

Το σχέδιο αυτό έχει στόχο να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες που θα επιστρέψουν προκειμένου να τους «δοθεί η εγγύηση ότι ο καθένας θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του», πρόσθεσε ο Ερνάντες, ο οποίος σημείωσε ότι μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των εκκλησιών, των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.

Η κυβέρνησή του έχει κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι υποστηρίζει το καραβάνι των μεταναστών, το οποίο αναχώρησε στις 13 Οκτωβρίου από το Σαν Πέδρο Σούλα στο βόρειο τμήμα της χώρας, για να φέρει «ακυβερνησία» στη χώρα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 15:49