Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα διαθέτουν επαρκείς δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 για να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικανοί ενήλικες «μέχρι τα τέλη Μαΐου».

«Κινούμαστε προς το να έχουμε επαρκείς δόσεις εμβολίων για όλους τους ενήλικους στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μαΐου», δήλωσε ο Μπάιντεν, που είχε αναφέρει μια προθεσμία στα τέλη Ιουλίου πριν από μερικές εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εξαιρετικά νέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Να είστε σε εγρήγορση!», πρόσθεσε.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως η αμερικανική φαρμακευτική Merck θα βοηθήσει την ανταγωνίστρια της φαρμακευτική, Johnson & Johnson, στην παρασκευή του μονοδικού εμβολίου της που εγκρίθηκε για χρήση το Σαββατοκύριακο από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA), σε μια συνεργασία που ο Μπάιντεν δήλωσε πως είναι παρόμοια με εκείνες που έγιναν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με εμβόλια τριών εταιριών πλέον εγκεκριμένα για χρήση και διαθέσιμα – Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson – ο Μπάιντεν δήλωσε βέβαιος πως η χώρα θα εκπληρώσει το στόχο που έθεσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος για την χορήγηση 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 μέσα στις πρώτες 100 μέρες θητείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης