Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Πέμπτης, συζήτησε για την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία, σε συνέντευξή του στο TRT.

Ο πρόεδρος Ερντογάν εξήγησε ότι η Τουρκία κάλεσε την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» εξαιτίας των πολλών πηγών γύρω από το Ρας αλ Αΐν και το Κομπάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε ότι ο επικεφαλής των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) Φερχάτ Αμπντί Σαχίν καταζητείται από την Ιντερπόλ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να τον παραδώσουν στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης ηγέτες και πολιτικούς από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Η.Π.Α. που συναντήθηκαν με τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ΗΠΑ έδωσαν τουλάχιστον 30.000 φορτία όπλων σε τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία. Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, γιατί δεν δίνουν σε εμάς τα πυρομαχικά;», ρώτησε ο Τούρκος πρόεδρος

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τους Κούρδους, είναι αδέρφια μας. Το πρόβλημα για εμάς είναι οι τρομοκρατικές ομάδες», τόνισε ο Ερντογάν.

Όσον αφορά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι είναι «ειλικρινής» στις συνομιλίες τους.

«Έχει ενεργήσει όσο το δυνατόν ειλικρινά μέχρι τώρα στην προσωπική μας σχέση. Θα επισκεφθώ τις ΗΠΑ τώρα που υπάρχει θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των χωρών μας», δήλωσε, αναφερόμενος σε επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον που προγραμματίστηκε για τις 13 Νοεμβρίου. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης