Ο Σου Τζαν-τσανγκ, ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν, έλαβε σήμερα Δευτέρα το εμβόλιο της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό, αφού προσφέρθηκε εθελοντικά να είναι ο πρώτος, προκειμένου να υπογραμμίσει ότι οι Αρχές το θεωρούν ασφαλές, την ημέρα που ξεκίνησε η εκστρατεία ανοσοποίησης στη νήσο.

«Μόλις τελείωσα τον εμβολιασμό μου και δεν ένιωσα κανέναν πόνο» διαβεβαίωσε ο κ. Σου τους δημοσιογράφους στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ταϊβάν, στο κέντρο της πρωτεύουσας Ταϊπέι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από δέκα ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν την περασμένη εβδομάδα την αξιοποίηση του προϊόντος της AstraZeneca, λόγω της ανησυχίας που προκάλεσαν περιπτώσεις εμφάνισης θρόμβων στο αίμα. Ωστόσο ο διευθυντής ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τόνισε την Πέμπτη ότι τα δυνητικά οφέλη του εμβολίου έχουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από τους δυνητικούς κινδύνους. Η ευρεία χρήση του εμβολίου ξανάρχισε την Παρασκευή.

Τα πρώτα εμβόλια που έφθασαν στην Ταϊβάν νωρίτερα αυτόν τον μήνα -117.000 δόσεις του προϊόντος της AstraZeneca- παρήχθησαν σε εργοστάσιο στη Νότια Κορέα. Αρκούν για να εμβολιαστούν σχεδόν 60.000 άνθρωποι. Η προτεραιότητα θα δοθεί στο ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Τον Δεκέμβριο, η Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι έχει κλείσει συμφωνίες για την αγορά περίπου 20 εκατ. δόσεων εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένων περίπου 10 εκατ. του σκευάσματος της AstraZeneca.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα νοσοκομεία της Ταϊβάν νοσηλεύονται μόλις 33 ασθενείς με τον COVID-19. Η νήσος έλεγξε την πανδημία εφαρμόζοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα, ιδίως το κλείσιμο των συνόρων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης