Στην αμερικανική εκπομπή «The Late Show», του τηλεοπτικού δικτύου CBS, εμφανίστηκε ο πρίγκιπας Χάρι. Με αφορμή την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του, υπό τον τίτλο «Spare», ο δούκας του Σάσεξ βρέθηκε στην εν λόγω εκπομπή ως προσκεκλημένος του παρουσιαστή Στίβεν Κόλμπερτ και, μεταξύ άλλων, ήπιε μερικά σφηνάκια τεκίλα και αποκάλυψε το παρατσούκλι του… μορίου του.

Η συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε στο «Ed Sullivan Theatre» του Μανχάταν, ήταν μαγνητοσκοπημένη ένα 24ωρο προτού βγει στον αέρα, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild και προσθέτει: «Ο κίνδυνος για την ασφάλεια του Χάρι έχει ενισχυθεί από τότε που αποκάλυψε ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν που πολεμούσαν στο Αφγανιστάν. Για τον λόγο αυτό, τον συνόδευαν στο στούντιο άνδρες ασφαλείας». Ο Χάρι έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι η αποκάλυψη αυτή έχει θέσει την οικογένειά του σε κίνδυνο και κατηγορεί τους επικριτές του για «επικίνδυνα ψέματα» όταν ισχυρίζονται ότι καυχιέται για αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χάρι στράφηκε κατά του Τύπου και κυρίως κατά των βρετανικών ΜΜΕ. «Πρόκειται για μία εκστρατεία σπίλωσης εναντίον μου, και γι’ αυτό βοηθούν πολλοί μέσα στο παλάτι. Θέλουν να με απαξιώσουν, αν χρειαστεί και λέγοντας ψέματα», δήλωσε.

Αναφερόμενος στη νέα του πατρίδα, τις ΗΠΑ, λέει ότι, αφότου έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» με τη βασιλική οικογένεια και μετεγκαταστάθηκε στη Φλόριντα, απολαμβάνει τη ζωή ελεύθερος, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μέγκαν και τα δύο παιδιά τους, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι παρακολουθεί τη σειρά «The Crown» («Το Στέμμα»), που προβάλλεται από το Netflix.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σφηνάκια και η… πιπίλα

Στη διάρκεια της εκπομπής, ο Αμερικανός δημοσιογράφος δεν δίστασε να προσφέρει σφηνάκια με τεκίλα στον Χάρι, κάνοντας πιο ελαφρύ το κλίμα στο στούντιο.

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου δεν αρνήθηκε το κέρασμα και μάλιστα δεν δίστασε να αποκαλύψει… πληροφορίες από ένα ταξίδι του στον Βόρειο Πόλο. Έτσι, το γέλιο πήγε «σύννεφο» στο στούντιο, ειδικά όταν ο δημοσιογράφος Στίβεν Κόλμπερτ ενημερώθηκε για τα κρυοπαγήματα στα… ευαίσθητα σημεία του Χάρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Στη συνέχεια, ο κοκκινομάλλης «αντάρτης των βασιλικών ανακτόρων» δεν δίστασε να του αποκαλύψει το παρατσούκλι του πέους του: «Todger» (Πιπίλα), εξηγώντας ότι ένιωσε τον τραυματισμό του από τον παγετό μετά την επιστροφή του από την Αρκτική.

Η μητέρα του και η κάθαρση

Τέλος, ο Χάρι συνέκρινε την τύχη του με τη μοίρα της αείμνηστης μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα. «Μόνο που όταν άνοιξα τα μάτια μου, αναγκάστηκα να φύγω, να φύγω από την πατρίδα μου, συνειδητοποίησα ότι η ίδια μου η ύπαρξη φαινόταν ως μια απειλή, ένας παραλληλισμός με τη μητέρα μου».

Το βιβλίο του, πάντως, ήταν, όπως λέει, κάτι σαν θεραπεία: «Μεγάλωσα πάντα δείχνοντας ένα γενναίο πρόσωπο και χωρίς συναισθήματα, χωρίς να θρηνώ – σε αυτό το βιβλίο είμαι πιο ευάλωτος από ποτέ στη ζωή μου», εξηγεί περιγράφοντας τα απομνημονεύματά του ως μία «εμπειρία κάθαρσης».

«Τα τελευταία χρόνια, ένιωσα πιο έντονα την παρουσία της μητέρας μου», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης