Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα 19 Ιουλίου «χρήσιμες» τις τριμερείς συνομιλίες στην Τεχεράνη με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιρανό Εμπραχίμ Ραϊσί για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την εξομάλυνσητης κατάστασης στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συνάντηση ήταν χρήσιμη και πολύ διαφωτιστική. Συζητήσαμε βασικά σημεία του συντονισμού μας σε σχέση με τη Συρία», δήλωσε ο Πούτιν στο τέλος των συνομιλιών, κατά τη διάρκεια ομιλίας που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση, καλώντας τους δύο ομολόγους του να μεταβούν στη Ρωσία για μια νέα συνάντηση γι’ αυτό το θέμα «πριν από το τέλος του έτους».

Μιλώντας μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες της Τουρκίας και του Ιράν στην Τεχεράνη, ο Πούτιν είπε ότι οι χώρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για τη Συρία.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ρωσία και το Ιράν συζήτησαν τη χρήση των εθνικών νομισμάτων σε διμερείς διακανονισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε ότι η Ρωσία και η Τουρκία είναι ικανοποιημένες από τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα, όπου οι πλευρές συζήτησαν για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ρωσία, η Ουκρανία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία αργότερα αυτή την εβδομάδα με στόχο την επανέναρξη της μεταφοράς σιτηρών από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαν συνάντηση στο Ιράν νωρίτερα σήμερα, όταν ο Πούτιν είπε ότι δεν έχουν επιλυθεί ακόμη όλα τα ζητήματα σχετικά με το θέμα, «αλλά το γεγονός ότι υπάρχει κίνηση είναι ήδη καλό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης