Η Ρωσία θα δημιουργήσει ενιαίο σύστημα ναυτικής βάσης για πολεμικά πλοία και υποβρύχια στην Αρκτική, προκειμένου να προστατευθούν τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσίευμα του RT.

Παράλληλα, παρακίνησε την κυβέρνηση να παράσχει πλήρη χρηματική κάλυψη για την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη της Ρωσικής Αρκτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πούτιν είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μία ξεχωριστή κρατική υπηρεσία με αποκλειστική αρμοδιότητα την επιβολή της ρωσικής πολιτικής στην Αρκτική και την αναβάθμισης της ποιότητας στη διακυβέρνηση της περιοχής.

«Δεν χρειαζόμαστε ένα ογκώδες γραφειοκρατικό όργανο, αλλά μία ευέλικτη επιχειρησιακή δομή, που θα βοηθά καλύτερα στο συντονισμό των δράσεων των υπουργείων και των υπηρεσιών, των περιφερειών και των επιχειρήσεων».

Κατά τη συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ο πρόεδρος Πούτιν πρότεινε «την ενίσχυση της ναυτικής συνιστώσας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) των ομάδων φύλαξης συνόρων». «Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ενδυναμώσουμε τη στρατιωτική μας υποδομή. Ειδικώς, αναφέρομαι στη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος ναυτικών βάσεων για πολεμικά πλοία και για επόμενης γενεάς υποβρύχια στο δικό μας μέρος της Αρκτικής» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης