Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή τις φήμες για επιδείνωση της υγείας του, σχεδιάζει να αναγορεύσει νέα επικεφαλής της «Ενωμένης Ρωσίας», τη δεύτερη κόρη, που απέκτησε από το γάμο του με την πρώην πρώτη κυρία της Ρωσίας, την 35χρονη Κατερίνα Τιχόνοβα, σύμφωνα με το δίκτυο General SVR. 

Το δίκτυο General SVR στο Telegram, ισχυρίζεται ότι διαθέτει αξιόπιστες πηγές πληροφοριών μέσα στο περιβάλλον του Ρώσου προέδρου και πως εδώ και καιρό ο Πούτιν πάσχει από διάφορες ασθένειες, μεταξύ άλλων Πάρκισον και καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κύκλος εμπίστων του Πούτιν άρχισε να ξανασυζητά την ανάγκη μιας προσωπικότητας κοινής αποδοχής από την ελίτ για την ηγεσία της Ενωμένης Ρωσίας, που θα ενώσει και θα εγγυηθεί το νυν status quo και τη συνέχεια στην εξουσία», υποστήριξε το δίκτυο, τα νήματα του οποίου φέρεται να κινεί ένας αντιστράτηγος με επαφές στο Κρεμλίνο, γνωστός με το ψευδώνυμο Βίκτορ Μιχαΐλοβιτς.

«Η υποψηφιότητα της κόρης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, της Κατερίνας Τιχόνοβα, για την αρχηγία του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας συζητείται και πάλι ενεργά. Και πρέπει να πω, ότι πρόσφατα όλα τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα στο περιβάλλον του Πούτιν υποστηρίζουν την ιδέα αυτή» αναφέρει και συμπληρώνει, πως στα τέλη του περασμένου χρόνου η πρόταση αυτή δεν είχε συγκεντρώσει τη συναίνεση όλων, αλλά «τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει και ο πόλεμος, που είναι σε εξέλιξη εδώ και τρεις μήνες, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και την απαίτηση της ελίτ για μια σαφή κατανόηση του μέλλοντός της, χωρίς τον Πούτιν» εξήγησε το General SVR.

«Ο Πούτιν είναι σήμερα ο μόνος εγγυητής της σταθερότητας του συστήματος και αυτό, μεσούντος του πολέμου και με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για τις σοβαρές ασθένειες του προέδρου, αρχίζει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ελίτ. Όπως το βλέπει ένας στενός κύκλος ατόμων, που έχουν πρόσβαση στα προεδρικά αυτιά, η Κατερίνα Τιχόνοβα είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να λειτουργήσει ως εγγυητής της σταθερότητας του καθεστώτος Πούτιν, χωρίς να είναι άμεση διάδοχός του. Το πόσο κοντά βρισκόμαστε στην εφαρμογή αυτής της επιλογής, θα το δούμε σύντομα. Ο πρόεδρος δεν θα μπορέσει να καθυστερήσει τη λήψη τέτοιων αποφάσεων», υποστηρίζει το General SVR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης