Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε αιφνιδίως τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και επιθεωρήσεων με εμπλοκή 150.000 στρατιωτικών προκειμένου να αποτιμηθεί η ικανότητα του στρατού και να διασφαλιστεί η ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας.

Το πεζικό, η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, κυρίως οι στόλοι του Βορρά και του Ειρηνικού, θα λάβουν μέρος σε 56 τακτικά γυμνάσια σε 35 χερσαίες και 17 ναυτικές βάσεις κυρίως στις περιοχές της Μαύρης και της Κασπίας θάλασσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνολικά, 149.755 άνδρες, 26.820 όπλα και εξοπλισμοί, 414 αεροσκάφη, 106 πλοία θα υποβληθούν σε αιφνιδιαστική επιθεώρηση» ανέφερε το υπουργείο.

Τα μέτρα αυτά έχουν σκοπό να διασφαλίσουν «την ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας όπου υφίσταται σοβαρός κίνδυνος τρομοκρατίας» και να προετοιμάσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Καύκασος 2020» που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία για περισσότερα από 20 χρόνια, περηφανεύεται ότι κατάφερε να ανοικοδομήσει τη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας, η οποία είχε πληγεί από την κρίση που ακολούθησε την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης