Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμα το οποίο υπέγραψε σήμερα Τετάρτη απένειμε χάρη στην Ισραηλινή Ναάμα Ισαχάρ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ισραήλ στις 23 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Πούτιν είχε συναντηθεί με τη μητέρα της Ναάμα Ισαχάρ, τον Πατριάρχη Ιερουσαλήμ και Πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Για μένα είναι σαφές ότι η Ναάμα προέρχεται από μια καλή και σωστή οικογένεια» είχε δηλώσει τότε ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ είχε υποσχεθεί στη μητέρα της, τη Γιάφα Ισαχάρ, ότι «όλα θα πάνε καλά». Εκείνη του έσφιξε το χέρι και τον ευχαρίστησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 25χρονη Ισραηλινή και Αμερικανίδα υπήκοος Ναάμα Ισαχάρ είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2019 στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, όπου έφθασε με πτήση από το Νέο Δελχί και τελικό προορισμό το Τελ Αβίβ, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν στο σακίδιο της 10 γραμμάρια ινδικής κάνναβης. Της αποδόθηκαν κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών τις οποίες η Ισαχάρ αρνήθηκε. Στο περιφερειακό δικαστήριο της Μόσχας είχε δηλώσει ότι δεν είχε αγοράσει μαριχουάνα και γενικά δεν γνώριζε πώς βρέθηκε αυτή η ποσότητα στο σακίδιό της. Η ίδια είπε ότι αρχικά είχε παραδεχθεί ότι είχε στην κατοχή της την εν λόγω ποσότητα λόγω της κακής διερμηνείας που είχε γίνει, αλλά στην πραγματικότητα αποδέχθηκε μόνο το γεγονός ότι βρέθηκαν τα ναρκωτικά στο σακίδιό της.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης