Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε σήμερα να κινητοποιηθούν όλοι για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά τη χθεσινή πυρκαγιά, ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί «το αρχιτεκτονικό κόσμημα μιας συλλογικής μνήμης».

«Χαιρετίζοντας το θάρρος και τη δουλειά των πυροσβεστών που επενέβησαν για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, εκφράζω την ελπίδα ο καθεδρικός της Νοτρ Νταμ να μπορέσει να ξαναγίνει, χάρη στις εργασίες αποκατάστασης και στην κινητοποίηση όλων, αυτό το όμορφο κόσμημα στην καρδιά της πόλης, σύμβολο της πίστης αυτών που τον ανέγειραν, μητρόπολη της επισκοπής σας, η αρχιτεκτονική και πνευματική πολιτιστική κληρονομιά του Παρισιού, της Γαλλίας και της ανθρωπότητας», αναφέρει ο Ποντίφικας σε τηλεγράφημα που απέστειλε στον αρχιεπίσκοπο του Παρισιού, Μισέλ Οπετί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ποντίφικας προσεύχεται για όλους αυτούς που έπληξε η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, η οποία θα παραμείνει πάντα ένα σύμβολο εθνικής ενότητας της Γαλλίας, και ζητεί να κινητοποιηθούν όλοι για την αποκατάστασή της, ανακοίνωσε παράλληλα εκπρόσωπος του Βατικανού.

«Ο Πάπας προσεύχεται για όλους όσοι αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν αυτήν την δραματική κατάσταση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Αλεσάντρο Γκισότι σε μήνυμά του στο Twitter.

«Η Νοτρ Νταμ θα παραμείνει πάντα –και το είδαμε αυτό τούτες τις ώρες– ένας τόπος όπου πιστοί και μη πιστοί ενώνονται στις πιο δραματικές ώρες της γαλλικής ιστορίας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πάπας βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας, προσεύχεται για τους Γάλλους καθολικούς και για τον πληθυσμό του Παρισιού που έχει συγκλονιστεί από την τρομερή πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ», καταλήγει στο μήνυμά του στο Twitter.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης