Περισσότερο από δύο μήνες μετά την επίθεση τρομοκρατών του Isis στην οποία ο Πατέρας Ζακ Hamel είχε χαθεί, ο Πάπας Francis σκοπεύει όπως είπε να συντομεύσει την προθεσμία που είχε δοθεί για την αγιοποίηση του. Η διαδικασία, όμως, θα μπορούσε να πάρει «μήνες ή ακόμα και χρόνια».

Ο Πατέρας Χάμελ είχε αποκεφαλιστεί την ώρα της Θείας Λειτουργίας, στην ενορία του Αγίου Στεφάνου, στη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι (26 Ιουλίου), μέσα στον καθολικό ναό του Ντε Ρουβριέ στο Σεντ Ετιέν, από τους τρομοκράτες Κερμίς και Πετιζάν και οι δύο ηλικίας 19 ετών, που κράτησαν ομήρους πέντε ανθρώπους στην εκκλησία, προτού πέσουν νεκροί, από τους “snipers”, έξω από την ανατολική πλευρά του καθολικού ναού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πάπας Francis συμφώνησε να συντομεύσει το χρόνο πριν από την έναρξη της αγιοποίησής του Jacques Hamel, που δολοφονήθηκε τον Ιούλιο στο Saint-Étienne-du-Rouvray» αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή του το Βατικανό.

Αυτή είναι μια σπάνια εξαίρεση από τους κανόνες του Βατικανού, οι οποίες απαιτούν σε τέτοιες περιπτώσεις μια περίοδο πέντε ετών μεταξύ του θανάτου και το άνοιγμα του φακέλου για την αγιοποίηση.

Η ανακοίνωση έγινε στο περιθώριο της επίσκεψης του Πάπα στη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η εκκλησία του Saint-Étienne-du-Rouvray, κοντά στην Ρουέν, ξανάνοιξε για πρώτη φορά εχθές, περισσότερο από δύο μήνες, μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή του 85 ετών ιερέα κατά της Θείας Λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναγνώριση του μαρτυρίου του ( “θάνατος στο μίσος της πίστεως”) Πατέρα Hamel είναι δεδομένη αλλά «η διαδικασία θα λάβει “μήνες ή και χρόνια», είπε ο αρχιεπίσκοπος της Ρουέν, επίσκοπος Dominique Lebrun.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Βατικανό, ο Πάπας Francis δεν είχε αφήσει πολλά περιθώρια για αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα μιας διαδικασίας αγιοποίησης στη μνήμη του πατέρα Hamel.

«Πρέπει να προσευχόμαστε είναι ένας μάρτυρας και οι μάρτυρες είναι ευλογημένοι [κοντά στο Θεό μετά το θάνατο]. Το να σκοτώνεις στο όνομα του Θεού είναι σατανικό», δήλωσε κατά τη διάρκεια του κηρύγματος.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ιωάννης Παύλος Β΄ είχε επιτρέψει την έγκαιρη έναρξη της οσιοποίησης της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, η οποία πέθανε το 1997.

Ζοugla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης