Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την «ένθερμη ελπίδα» του ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα πρέπει να ξεπεράσουν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές που έχουν προκειμένου να σκεφτούν το μέλλον του υγειονομικού συστήματος της χώρας.

Η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια τελετής στη Βοστώνη, κατά την οποία απονεμήθηκε ειδικό βραβείο (John F. Kennedy Library Foundation’s «Profile in Courage») λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για την κατάργηση και την αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας που προώθησε ο Ομπάμα και είναι γνωστό ως Obamacare.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνοντας αναφορά στο βιβλίο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ John F. Kennedy για το κουράγιο που απαιτεί η πολιτική, ο Ομπάμα επεσήμανε ότι αρκετά μέλη του Κογκρέσου πήραν το πολιτικό ρίσκο κι έχασαν τις έδρες τους όταν ψήφισαν για το Obamacare, το οποίο από την άλλη μεριά ώθησε τη δημιουργία του συντηρητικού κινήματος που έγινε γνωστό ως «Tea Party Movement».

«Όπως όλοι εδώ γνωρίζουν, αυτή η μεγάλη συζήτηση (γύρω από το ασφαλιστικό) συνεχίζεται. Έχω την ένθερμη ελπίδα κι ελπίζω μαζί μου και εκατομμύρια άλλοι, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος, ότι το θάρρος είναι ακόμη πιθανό να υπάρχει. Πιστεύω ότι τα σημερινά μέλη του Κογκρέσου, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος, επιθυμούν να κοιτάξουν τα γεγονότα και να πουν την αλήθεια, ακόμη κι όταν αυτό είναι αντίθετο με τις κομματικές τους θέσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

Η πολιτική μάχη για την κατάργηση και την αντικατάσταση του Obamacare μεταφέρεται πλέον στη Γερουσία, όπου εκεί εξαιτίας του αριθμητικού συσχετισμού των εδρών μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης