Ο Τζορτζ Φλόιντ και ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης, Ντέρεκ Τσόβιν, δούλευαν ως προσωπικό ασφαλείας, στο ίδιο νυχτερινό κέντρο πριν από τη θανατηφόρα συνάντησή τους και δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους, είπε ένας πρώην συνάδελφός τους στο CBS News.

«Έχουν τσακωθεί… Έχει να κάνει πολύ με τον Ντέρεκ που συνήθιζε να είναι εξαιρετικά επιθετικός μέσα στο κλαμπ απέναντι σε μερικούς από τους θαμώνες, κάτι που δημιουργούσε πρόβλημα», δήλωσε ο πρώην συνάδελφος, Ντέιβιντ Πίνεϊ, στο CBS News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο Πίνεϊ ρωτήθηκε αν υπήρχε αμφιβολία στο μυαλό του για το αν ο Τσόβιν γνώριζε τον Φλόιντ, είπε ότι ο πρώην αξιωματικός τον γνώριζε «αρκετά καλά».

Η Μάγια Σανταμαρία, η οποία ήταν στο παρελθόν ιδιοκτήτρια του κλαμπ «Ελ Νουέβο Ρόντεο» στη Μινεάπολη, δήλωσε στον KSTP τον περασμένο μήνα ότι ο Φλόιντ και ο Τσόβιν εργάστηκαν ως σεκιούριτι για το κλαμπ της μέχρι το τέλος του περασμένου έτους και είχαν συμπίπτουσες βάρδιες. Είπε ότι ο Τσόβιν φρουρούσε έξω από το κλαμπ ως αστυνομικός εκτός υπηρεσίας για 17 χρόνια, ενώ ο Φλόιντ εργαζόταν στο εσωτερικό του κέντρου διασκέδασης συχνά τον περασμένο χρόνο. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, και οι δύο δούλευαν τις Τρίτες, όταν το κλαμπ πραγματοποιούσε έναν δημοφιλή εβδομαδιαίο διαγωνισμό χορού.

Η Σανταμαρία είπε στο CBS News ότι πιστεύει πως ο Τσόβιν «φοβόταν και ένιωθε ως απειλή» τους Αφροαμερικανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια Φλόιντ έχει δηλώσει ότι ο θάνατος του Τζορτζ ήταν εν μέρει προσωπικό ζήτημα και ο δικηγόρος του ζήτησε να κατηγορηθεί ο πρώην αξιωματικός για δολοφονία πρώτου βαθμού, «επειδή πιστεύουμε ότι ήξερε ποιος ήταν ο Τζορτζ Φλόιντ», αναφέρει το CBS News.

Ο Φλόιντ πέθανε στα χέρια της αστυνομίας της Μινεάπολης κατά τη διάρκεια σύλληψης, αφού ο Τσόβιν έβαλε το γόνατό του στον λαιμό του για σχεδόν εννέα λεπτά. Το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα παρευρισκόμενου, προκάλεσε εκτεταμένη οργή και διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού σε όλη τη χώρα αλλά και παγκοσμίως.

Ο Τσόβιν κατηγορήθηκε για δολοφονία δεύτερου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού, ενώ τρεις άλλοι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο κατηγορήθηκαν για συνέργεια δολοφονίας δεύτερου βαθμού.

Πηγή: CBS News

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης