Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε την Τετάρτη τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι επιδεικνύουν ενδοτικότητα προς το Ιράν αντί να αντιτίθενται στις «τρομοκρατικές» του δραστηριότητες.

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου που διατυπώθηκαν ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου συνάδουν απόλυτα με τις προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού να προτρέψει τους παγκόσμιους ηγέτες να ενωθούν με την Ουάσινγκτον στις πιέσεις της επί της Τεχεράνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήρθε η ώρα ο κόσμος να ενωθεί για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων. Το έπραξε σε κάποιο βαθμό κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν το πράττει κατά του Ιράν», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Στις 8 Μαΐου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και την επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης καθώς και κατά όλων των επιχειρήσεων που έχουν σχέσεις με τη χώρα αυτή.

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις απέρριψαν το αίτημα των ΗΠΑ για την οικονομική απομόνωση του Ιράν με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη συμφωνία εμποδίζει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σφοδρός πολέμιος της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο Νετανιάχου ζητεί ενίσχυση των κυρώσεων και δηλώνει ότι ανησυχεί μήπως το Ιράν αποκτήσει ατομική βόμβα, στόχος της οποίας θεωρεί ότι θα είναι η χώρα του.

«Ο κατευναστικός λόγος απέναντι στο Ιράν ενθαρρύνει τις συνεχείς επιθέσεις κατά των αξιών και της ασφάλειας του ελεύθερου κόσμου. Είναι καιρός η Δύση να συνενωθεί στις ξεκάθαρες προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ κατά του τρομοκρατικού καθεστώτος στην Τεχεράνη», δήλωσε ο Νετανιάχου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης