Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε την Πέμπτη τη διεθνή κοινότητα να λάβει γρήγορα μέτρα κατά “των τυράννων της Τεχεράνης”.

“Καλώ όλες τις κυβερνήσεις να συμμετάσχουν στη ζωτικής σημασίας προσπάθεια αντιμετώπισης του Ιράν”, υπογράμμισε ο Νετανιάχου κηρύσσοντας την έναρξη των τελετών μνήμης για την 75η επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς, προσθέτοντας: “Δεν μπορεί να υπάρξει και άλλο Ολοκαύτωμα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το Ισραήλ οφείλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την αυτοάμυνά του”, πρόσθεσε ο Νετανιάχου ο οποίος χαιρέτισε τις αμερικανικές κυρώσεις κατά των “τυράννων της Τεχεράνης”.

Σαράντα ξένοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στην Ιερουσαλήμ για τις τελετές της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου του ‘Αουσβιτς, οι οποίες εστιάζουν στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού στη Δύση και στο ιρανικό θέμα.

Για τον Νετανιάχου, το Ιράν είναι το “πιο αντισημιτικό καθεστώς στον πλανήτη”. Όπως είπε, η απειλή που συνιστούσαν τότε οι ναζί, σήμερα φέρει άλλο όνομα, αυτό του Ιράν, καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία απειλεί, με το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμά της όπως λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, την ύπαρξη ακόμη και του εβραϊκού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τεχεράνη διαψεύδει κατηγορηματικά ότι θέλει να αποκτήσει πυρηνικό πρόγραμμα για στρατιωτική χρήση.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να “διατηρήσει σθεναρή στάση” απέναντι στο Ιράν.

“Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε το παλιρροϊκό κύμα του αντισημιτισμού. Οφείλουμε συνεπώς να διατηρήσουμε σθεναρή στάση απέναντι στο πρώτο κράτος προμηθευτή του αντισημιτισμού”, δήλωσε ο Πενς προτού κατονομάσει “την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης