Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε την πρόσκληση να συναντηθεί με μέλη των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα.

«Αν και εκτιμώ πολύ την ευγενική σας πρόσκληση να συναντηθώ με Δημοκρατικούς γερουσιαστές, πιστεύω ότι κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να περιπλέξει την εσφαλμένη εκτίμηση του κόμματός σας, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή μου», αναφέρει ο Νετανιάχου σε επιστολή του προς τους γερουσιαστές Ρίτσαρντ Ντάρμπιν και Νταιάν Φάϊνστάν όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο γερουσιαστές προσκάλεσαν την Τρίτη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να μετάσχει σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με εκπροσώπους των Δημοκρατικών, ούτως ώστε να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις για την προγραμματισμένη ομιλία του Νετανιάχου στο Κογκρέσο (σ.σ. όπου αναμένεται να μιλήσει για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν), σε μια περίοδο όπου συνεχίζονται οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες να επέλθει συμφωνία μεταξύ της Τεχεράνης και της ομάδας 5+1 των παγκόσμιων δυνάμεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης