Να υποστηρίξει τις ενέργειες του ΟΗΕ κατά της κλιματικής αλλαγής προσφέροντας 15 εκατομμύρια δολάρια (13,4 εκατ. ευρώ) δεσμεύτηκε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι αποσύρει τη χώρα από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Στόχος είναι να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις της γραμματείας της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, «μεταξύ αυτών και εκείνες που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τις χώρες να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα», ανακοίνωσε την Πέμπτη το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, ο οποίος έχει οριστεί ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τις πόλεις και την κλιματική αλλαγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Αμερικανοί δεν αποσύρονται από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα», σύμφωνα με τον Μ. Μπλούμπεργκ.

Το Bloomberg Philanthropies θα συνεργαστεί με άλλους εταίρους και «θα βρει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τους πόρους που θα χάσει η γραμματεία του ΟΗΕ για το Κλίμα» εξαιτίας της αποχώρησης της Ουάσινγκτον.

«Οι Αμερικανοί θα τιμήσουν και θα σεβαστούν τη Συμφωνία του Παρισιού» και «δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει η Ουάσινγκτον για να μας σταματήσει», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης