Η ναυτιλιακή ιστοσελίδα tradewindsnews.com, αναφέρθηκε στην υπόθεση της δίωξης κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, σε άρθρο που δημοσιεύει με τον τίτλο «Ο Μαρινάκης απορρίπτει τη σχέση του με τα ναρκωτικά, ορκίζεται να καταπολεμήσει τους συνωμότες» το tradewindsnews.com, που ειδικεύεται στις ναυτιλιακές ειδήσεις.
  
Στο άρθρο του το tradewindsnews.gr εστιάζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στην οποία ισχυρίζεται πως έχει πέσει θύμα του «κυβερνητικού συστήματος», καθώς όπως αναφέρει «ο δικαστής του Πειραιά τον συνδέει με την υπόθεση της αμφιλεγόμενης εμπορίας ναρκωτικών».

«Η πρόσφατη δικαστική πράξη είναι μια σκόπιμη απόπειρα  εναντίον μου. Οι ισχυρισμοί είναι “φτιαγμένοι” και χωρίς καμία νομική ή πραγματική βάση», ανέφερε ο Μαρινάκης σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, όπως αναφέρει το άρθρο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Έλληνας εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης απέρριψε έντονα οποιαδήποτε σχέση με τα πορίσματα της έρευνας» αναφέρει το tradewindsnews.

Στη συνέχεια, εστιάζοντας στο ναρκόπλοιο και στην εμπλοκή του εφοπλιστή που αποκάλυψε το zougla.gr, η ιστοσελίδα των ναυτιλιακών ειδήσεων επισημαίνει πως η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης όταν ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι αυτός και τρεις επιχειρηματικοί εταίροι του συμμετείχαν στη χρηματοδότηση και αποθήκευση των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν το 2014 στο φορτηγό πλοίο που ονομάζεται Noor1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δικαστικές αρχές δεν προέβησαν σε επίσημες δηλώσεις, όπως άλλωστε γίνεται συνηθώς, καθώς ακολουθείται η πρακτική της μη δημοσιοποίησης τέτοιου είδους πληροφοριών» εξηγεί το tradewindsnews.

Νέα εισαγγελική έρευνα

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, «η συγκεκριμένη εξέλιξη συνεπάγεται ότι ένας νέος γύρος ερευνών, από άλλον εισαγγελέα, θα ξεκινήσει. Θα πάρει μήνες, αν όχι χρόνια, πριν από μια τελεσίδικη απόφαση για το αν θα δικαστεί ή όχι. Εν τω μεταξύ, θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί τις επιχειρήσεις του», αναφέρει η ιστοσελίδα, και συνεχίζει:

«Είναι ξεκάθαρο σε μένα ότι τα αποτελέσματα οποιασδήποτε νέας έρευνας θα επιβεβαιώσουν την αθωότητά μου. Δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να με ενοχοποιεί και η πράξη αυτή εναντίον μου είναι εντελώς αυθαίρετη», ανέφερε ο Μαρινάκης στην ανακοίνωση του.

Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν καταδικάσει περίπου μια ντουζίνα ανθρώπων, πίσω στο 2016, σε σχέση με το Noor 1. Ο Μαρινάκης δεν ήταν ένας από αυτούς.

Το θέμα, ωστόσο, παρέμεινε στην προσοχή κάποιων ΜΜΕ, όταν ένας από τους καταδικασμένους σε ισόβια για το Noor 1, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ενέπλεξε τον Μαρινάκη στην υπόθεση.

Ωστόσο, σε μια συνέντευξη που έδωσε τον Ιούλιο του περασμένου έτους ο Γιαννουσάκης το αρνήθηκε, σημειώνοντας ότι πιέστηκε για να καταθέσει εναντίον του Μαρινάκη από τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, αρχηγού του κόμματος της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα, που είναι σε αντιπαράθεση με τον Μαρινάκη για χρόνια. Ο Καμμένος δεν αρνήθηκε ότι μίλησε απευθείας με τον έγκλειστο Γιαννουσάκη στο τηλέφωνο.

Ο Μαρινάκης πέρσι αγόρασε τον ΔΟΛ, μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εκδοτικές επιχειρήσεις, των οποίων οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες χρεοκόπησαν. Οι εφημερίδες του ΔΟΛ ασκούν από καιρό δριμεία κριτική στην συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, και συνεχίζουν αυτή την πολιτική και μετά την ανάληψη της ιδιοκτησίας από τον Μαρινάκη.

Στη δήλωση του το Σάββατο, ο εκδότης ανέφερε ότι «η έρευνα εναντίον του αποτελεί μια προσπάθεια να φιμώσουν τις εφημερίδες του κάποια αμφιλεγόμενα μέλη της συγκυβέρνησης».

“Δόθηκε εντολή να κατασκευάσουν στοιχεία εναντίον μου και συστηματικά να με στοχοποιήσει ένας καταδικασμένος ώστε να με ενοχοποιήσει με τρομερά ψέματα, με αντάλλαγμα τεράστια χρηματικά οφέλη και την αποφυλάκισή του, αν καταφέρει να μου κάνει κακό”, είπε ο Μαρινάκης.

«Δυστυχώς, αυτό το σχέδιο ακολουθείται από συγκεκριμένα μέλη της δίωξης, που επιδιώκουν να αποκτήσουν την εύνοια της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

«Συμβουλεύω τους συνωμότες να θυμούνται το εξής: Δεν θα συμβιβαστώ, δεν θα υποκύψω στο βρόμικό τους σχέδιο», ανέφερε ο Μαρινάκης στη δήλωσή του», καταλήγει το άρθρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης