Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, αξιωματούχος ο οποίος διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ, αφίχθη σήμερα στο Πεκίνο και πιστεύεται ότι βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Ουάσινγκτον, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Αμερικανικά και νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές τις οποίες δεν κατονόμασαν, μετέδωσαν πως ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο και ο Κιμ Γιονγκ Τσολ σχεδιάζουν να συναντηθούν στην αμερικανική πρωτεύουσα αύριο Παρασκευή για να προετοιμάσουν τη δεύτερη συνάντηση κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κιμ έφθασε στο Πεκίνο με πτήση της Air Koryo από την Πιονγκγιάνγκ και τον υποδέχθηκε ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στην Κίνα, σύμφωνα με το Γιονάπ. Αναμένεται να επιβιβαστεί σε πτήση προς την Ουάσινγκτον το απόγευμα, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Οι Πομπέο και Κιμ αναμενόταν να συναντηθούν για να προετοιμάσουν τη δεύτερη σύνοδο κορυφής τον Νοέμβριο, αλλά η συνάντησή τους είχε τότε αναβληθεί. Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά την Ουάσινγκτον τον Ιούνιο, όταν επέδωσε επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Τραμπ. Η επιστολή θεωρείται πως άνοιξε τον δρόμο για να γίνει η συνάντηση των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη τη 12η Ιουνίου.

Το CNN, επικαλούμενο πηγή ενήμερη για τις συνομιλίες ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας, μετέδωσε πως ο Κιμ Γιονγκ Τσολ αναμένεται να επιδώσει και νέα επιστολή του ηγέτη της χώρας του στον αμερικανό πρόεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης