Η Πιονγκγιάνγκ αντικατέστησε τον πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου και τον διευθυντή του Γενικού Πολιτικού Γραφείου του στρατούΤην πόρτα εξόδου φέρονται να είδαν τρεις κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου.

Η Πιονγκγιάνγκ αντικατέστησε τον πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου και τον διευθυντή του Γενικού Πολιτικού Γραφείου του στρατού, σύμφωνα με το ημιεπίσημο νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, που επικαλείται πηγές στις υπηρεσίες πληροφοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ερωτήματα που γεννούνται είναι πολλά. Πρόκειται για μια τυπική αντικατάσταση ή προετοιμάζεται το έδαφος για μια ενδεχόμενη συμφωνία για τα πυρηνικά;

Η πηγή του Yonhap επεσήμανε πως ειδικά ο νέος πολιτικός προϊστάμενος του στρατού θεωρείται «μετριοπαθές» πρόσωπο.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης φαίνεται να καρατόμησε τρεις κορυφαίους αξιωματικούς, όμως απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτές εκτίμησαν ότι οι καρατομήσεις μπορεί να διευκολύνουν το έργο του Κιμ Γιονγκ Ουν απέναντι στο αίτημα της Ουάσινγκτον για πυρηνικό αφοπλισμό της Κορεατικής ΧερσονήσουΑναλυτές που μίλησαν στα δύο πρακτορεία εκτίμησαν ότι οι καρατομήσεις μπορεί να διευκολύνουν το έργο του Κιμ Γιονγκ Ουν απέναντι στο αίτημα της Ουάσινγκτον για πυρηνικό αφοπλισμό της Κορεατικής Χερσονήσου, καθώς θα μειώσουν τον κίνδυνο αντίδρασης του στρατού σε τυχόν συμφωνία.

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να πρόκειται για μια τυπική αντικατάσταση ηλικιωμένων αξιωματούχων με νεότερους, αν και η συγκυρία γεννά ερωτήματα.

Η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί το πυρηνικό οπλοστάσιό της ως την μεγαλύτερη εγγύηση της ασφάλειάς της και έως τώρα έχει αποφύγει να δεσμευθεί για παράδοση ή καταστροφή των όπλων που έχει ήδη αναπτύξει.

Η σύνοδος Κιμ – Τραμπ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη στις 12 του μηνός, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος αρχικά ακύρωσε τη συνάντηση και στη συνέχεια την αποκατέστησε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης