Ο Kαταριανός ΥΠΕΞ θέλει από τις αραβικές χώρες του Κόλπου να συνομιλήσουν με το Ιράν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, 10:04
Ο Kαταριανός ΥΠΕΞ θέλει από τις αραβικές χώρες του Κόλπου να συνομιλήσουν με το Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι δήλωσε στο Bloomberg ότι το Κατάρ παροτρύνει τις αραβικές χώρες του Κόλπου να εισέλθουν σε έναν διάλογο με το Ιράν και ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος για να διαμεσολαβήσει η Ντόχα στις διαπραγματεύσεις.

«Αυτό είναι επίσης μία επιθυμία που συμμερίζονται και άλλα μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC)» δήλωσε ο ίδιος στην τηλεόραση Bloomberg TV κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του υποστηρίζει τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ του Ιράν και της Νότιας Κορέας, προκειμένου να απελευθερωθεί ένα τάνκερ που κατέλαβαν οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Σχολιάζοντας ξεχωριστά το ενδεχόμενο διεξαγωγής συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, δήλωσε ότι το Κατάρ θα διευκολύνει τη διεξαγωγή τους αν του ζητηθεί και θα υποστηρίξει οποιονδήποτε επιλεγεί για να το πράξει.

«Θέλουμε την επίτευξή της, θέλουμε να δούμε τη συμφωνία αυτή να συμβαίνει» δήλωσε ο ίδιος για ενδεχόμενες συνομιλίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, 10:33