Την ελπίδα πως θα υπάρξει στην Ελλάδα μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, εξέφρασε ο Καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Βέρνερ Φάιμαν, σε μια πρώτη αντίδρασή του μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως σημαντικό το γεγονός πως έπειτα από αυτές τις εκλογές, μπορεί τώρα και η Ελλάδα να προχωρήσει σε μια πολιτική η οποία θα συνίσταται, αφενός σε μια βιώσιμη πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής με διαρθρωτικές αλλαγές και αφετέρου στην ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνηθέντες όροι, ωστόσο είναι σημαντικό να δοθεί στον ελληνικό πληθυσμό “αέρας για να αναπνεύσει”, για παράδειγμα θα πρέπει να διασφαλιστεί πως θα υπάρξει εφοδιασμός των ανθρώπων με φάρμακα, ενώ δεν επιτρέπεται να γίνει η προσαρμογή μόνον στις πλάτες του ελληνικού πληθυσμού», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, «ο ελληνικός πληθυσμός έχει ήδη κάνει πολλές προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, και οι μέχρι τώρα προσπάθειες δεν επιτρέπεται να έγιναν εις μάτην».

«Μια σταθερή Ελλάδα σε μια κοινή νομισματική ένωση είναι προς συμφέρον όλων καθώς και αυστριακές θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τη Νότια Ευρώπη», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης