Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανυπομονεί να πάει στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει τα σχέδια της κυβέρνησής του να αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα το επόμενο έτος με στόχο να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

«Η Ιταλία δεν αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη· είναι κεφάλαιο», δήλωσε ο Κόντε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του. «Ανυπομονώ να πάω στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσω το σχέδιο του προϋπολογισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζοβάνι Κόντε αρνήθηκε ότι υπάρχει ένταση με τον υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, για τον οποίο από βουλευτές έγινε γνωστό ότι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος για την αύξηση του ελλείμματος. Ο Κόντε δήλωσε ότι μίλησε με τον Τρία στο τηλέφωνο και ότι αυτός τον διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν υπήρξε ενδεχόμενο παραίτησής του.

Βουτιά 3,66% κατέγραψε νωρίτερα το χρηματιστήριο στο Μιλάνο, ενώ οι Βρυξέλλες ενοχλήθηκαν από την απόφαση της Ρώμης να θέσει ως στόχο για το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ 2,4% για τα επόμενα τρία χρόνια, πολύ πάνω από αυτό που προέβλεπε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Στις 13:50 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης FTSE Mib κατέγραψε απώλειες 3,66% στις 20.724 μονάδες, παρασυρόμενος πτωτικά από τους τραπεζικούς τίτλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 12:45 ώρα Ελλάδας, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,170% από το 2,888% που έκλεισε χθες, με τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των ιταλικών και γερμανικών ομολόγων να διαμορφώνεται στις 270 μονάδες βάσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης