Απίστευτο ηρωισμό και αυταπάρνηση επέδειξε ο 27χρονος ομογενής Τηλέμαχος Ορφανός ο οποίος είναι ένα από τα 12 θύματα της πολύνεκρης επίθεσης σε μπαρ της στην πόλη Θάουζαντ Όουκς της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με μαρτυρία επιζώντα και φίλου του 27χρονου ο οποίος μίλησε στο κανάλι «Open» ο Τηλέμαχος προτού πέσει νεκρός από τα πυρά του πρώην πεζοναύτη Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ κατάφερε και έσωσε τη ζωή δεκάδων θαμώνων.

Οπως δήλωσε ο Ντίλαν Σορτ στο «Ανοιχτό Κανάλι», «ο δράστης μπήκε μέσα και ο Τηλέμαχος μαζί με έναν συνάδελφό του, που πέθανε και αυτός κοντά του, βοηθούσαν άλλους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το κτίριο. Ήρθε κοντά στο παράθυρο και ακόμα βοηθούσε ανθρώπους να βγουν έξω. Πρέπει να βοήθησε περίπου 30 ανθρώπους να βγουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας ομογενής διέσωσε δεκάδες ανθρώπους πριν πέσει νεκρός

​«Ο δράστης μπήκε μέσα και ο Τηλέμαχος μαζί με έναν συνάδελφό του, που πέθανε και αυτός κοντά του, βοηθούσαν άλλους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το κτίριο»Σύμφωνα με τον Ντίλαν Σορτ το βράδυ της περασμένης Τετάρτης δεν έχασε μόνο τον Τηλέμαχο, αλλά και άλλους τρεις φίλους του. Οι λεπτομέρειες από τα όσα διαδραματίστηκαν συγκλονίζουν: «Καθόμουν εκεί και μιλούσα με έναν φίλο μου και την επόμενη στιγμή ακούω ένα μπαμ. Βλέπω τη σιλουέτα ενός άντρα να γυρνάει και βλέπω το κορίτσι πίσω από τον πάγκο να πέφτει. Ήταν φίλη μου. Γύρισε και πυροβόλησε έναν άλλον άνδρα που ήταν μπροστά στην υποδοχή και μετά γύρισε από την άλλη και πυροβόλησε έναν άλλον στο κεφάλι. Και οι τρεις τους ήταν φίλοι μου. Ήταν άνθρωποι για τους οποίους νοιαζόμουν».

«Ήταν πολύ σκληρό να το βλέπεις, γιατί ήταν τόσο ψυχρός, χωρίς να το μετανιώνει. Μπήκε μέσα πυροβολώντας, δεν ήταν καν οργισμένος. Ήταν άρρωστος. Είχε μία ψυχική ασθένεια, δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν και αυτό στη ζωή μου», συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οσον αφορά στον Τηλέμαχο, ο φίλος του έκανε λόγο για ένα πολύ καλό παιδί που «ήταν μαγνήτης για τους ανθρώπους. Ήταν ο άνθρωπος που νοιαζόταν για όλους και για τον καθένα ξεχωριστά. Ήθελε όλοι να συμμετέχουν, δεν ήταν μόνο για τον εαυτό του. Αν αυτός περνούσε καλά, ήθελε να περνάνε και όλοι καλά».

Δείτε τη συνέντευξη:

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο 27χρονος ομογενής βρισκόταν στο φεστιβάλ κάντρι μουσικής Route 91 στο Λας Βέγκας το 2017 και είχε επιζήσει του πολύνεκρου μακελειού. Τότε, ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ σκότωσε 59 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 527, ενώ στο τέλος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. 

Σε δηλώσεις του ο πατέρας του Τηλέμαχου, Μάρκος Ορφανός, κατήγγειλε την κουλτούρα των όπλων στην Αμερική ως αιτία του άδικου θανάτου του γιου του. «Δεν είναι ζήτημα πολιτικοποίησης. Όλα αυτά είναι απλά δεδομένα. Αυτό θα συμβεί ξανά και ξανά και ξανά», τόνισε συγκλονισμένος…

Διαβάστε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης