Έκπληξη προκάλεσε σήμερα ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος έκανε δημοσίως ασκήσεις γιόγκα, με αφορμή την σημερινή πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα, η οποία θεσπίστηκε πρόσφατα από τον ΟΗΕ και προσήλκυσε χιλιάδες ανθρώπους στο Νέο Δελχί.

Ο Ινδός πρωθυπουργός, ο οποίος θέλει να ενισχύσει την θέση της γιόγκα καθιστώντας την κεντρικό στοιχείο του ινδικού πολιτισμού, τέθηκε επικεφαλής μιας συνεδρίας γιόγκα στο Νέο Δελχί, η οποία έχει προσελκύσει περισσότερους από 35.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές και στρατιώτες. «Η γιόγκα είναι κάτι περισσότερο από σωματική άσκηση. Δεν γιορτάζουμε απλώς μια ημέρα. Εκπαιδεύουμε τον ανθρώπινο νου να ανοιχτεί σε μια νέα εποχή ειρήνης», δήλωσε ο Μόντι, προτού κάνει πράξη την ομιλία του και αρχίσει τις ασκήσεις γιόγκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κέντρο στο Νέο Δελχί μετατράπηκε σε μια θάλασσα από πολύχρωμα στρώματα χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι προσβλέπουν, με την συμμετοχή τους στην 35λεπτη συνεδρία γιόγκα, σε μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Παρόμοιες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα θα πραγματοποιηθούν σήμερα και σε άλλες χώρες, κυρίως στην Βρετανία, στις όχθες του Τάμεση αλλά και στη Γαλλία, κάτω από τον Πύργο του Άιφελ.

Στην Ελλάδα, πάντως, η γιόγκα δέχθηκε «ιερά» πυρά, με την Ιερά Σύνοδο να καλεί τους ορθόδοξους χριστιανούς να μην κάνουν γιόγκα καθώς δεν είναι, όπως τόνισαν σε ανακοίνωσή τους οι ιεράρχες, είδος γυμναστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης